Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Nieuwsbrief 13 van LSP Regio Keerbergen oktober 2018

Nieuwsbrief 12 van LSP Regio Keerbergen zomer 2018

Nieuwsbrief 11 van LSP Regio Keerbergen voorjaar 2018

Nieuwsbrief 10 van LSP Regio Keerbergen herfst 2017

Nieuwsbrief 9 van LSP Regio Keerbergen feb-maart 2017

Nieuwsbrief 8 van LSP Regio Keerbergen december 2016

Nieuwsbrief 7 van LSP Regio Keerbergen lente 2016

Nieuwsbrief 6 van LSP Regio Keerbergen zomer 2015

Nieuwsbrief 5 van LSP Regio Keerbergen winter 2014-2015

Nieuwsbrief 4 van LSP Regio Keerbergen zomer 2014

Nieuwsbrief 3 van LSP Regio Keerbergen winter 2013-2014

Nieuwsbrief 2 van LSP Regio Keerbergen juli 2013

Nieuwsbrief 1 van LSP Regio Keerbergen februari 2013

De kandidaten op de lijst LSP-Consequent Links:

  1. Christophe De Brabanter
  2. Veerle Goeman
  3. Koen Lambrechts
  4. Hélène Harvey
  5. Tom Van der Auwera
  6. Pat Bolle-van Ham
  7. Steven De Preter
  8. Annelies Jansen
  9. Nico Faes

Onofficieel gesprek tussen SP.a Keerbergen en LSP Keerbergen - wij publiceren de mails want openheid is belangrijk

(28 augustus 2018) Geachte kameraad An,

 Bedankt voor de uitnodiging gisteren voor een aftastend gesprek voor een linkse samenwerking te bekijken in Keerbergen.

Aangezien de tijd zeer beperkt nu is voor een gemeenschappelijke lijst in te dienen wil ik enkele puntjes ter samenvatting van gisteren aanhalen.

 1)      Het programma is het belangrijkste. De samenvatting op de affiche van Consequent Links kan eventueel lichtjes aangepast worden maar de inhoud moet ongeveer hetzelfde blijven. Deze affiche (met al dan niet een andere lijstnaam) zouden op alle lokale verkiezingspublicaties moeten staan (bij formaten van tenminste A5 – in dat opzicht dat indien er bvb. visitekaartjes ofzo worden gemaakt dat deze natuurlijk te klein zijn voor die affiche – maar wel op alle lokale verkiezingsfolders, posters, etc.).

 2)      De lijstnaam. Onze preferentie gaat uit naar de lijstnaam Consequent Links omdat de lijst breder moet worden dan enkel één of twee partijen. Indien er toch sp.a moet instaan, moet er ook LSP instaan en moeten ook de onafhankelijke kandidaten hiermee akkoord zijn om onder die noemer op te komen. Een lijstnaam spa-consequent links is dus uitgesloten. Ofwel beide partijnamen of wel geen enkel. “Sp.a-LSP” kan voor mij persoonlijk dus een optie zijn indien de lijstnaam Consequent Links echt niet kan voor sp.a.

 3)      Als LSP vraag ik de 2de plaats op de lijst. Daarnaast kunnen er blokken gemaakt worden van 3-x voor sp.a en x tot y voor LSP. Wij zouden dus een gepaste lijstduwer voorstellen. Over die blokken enzo kan nog verder gediscussieerd worden indien er andere ideeën zijn, maar de 2de plaats voor mezelf blijft een vaste eis (aangezien ik voor LSP de trekker ben, het meest actief, op de hoogte en ook bij de vorige verkiezingen opkwam etc.)

 4)      Wij weigeren een lijsttrekker voor een gemeenschappelijke lijst die de vorige keer op de VLD lijst “keerbergen2020” stond, bvb. Willy Geens of Cathy Van Der Auwera geen lijsttrekker. U, An, bent volgens mij een heel goede optie. We hebben gemerkt dat veel mensen kritiek geven op de sp.a-ers die vorige keer met Open VLD op de lijst stonden. Wij willen onszelf daar niet mee aan verbranden.

 5)      We moeten bekijken hoe we verder kunnen samenwerken op praktisch vlak. We kunnen als LSP en sp.a elk onze eigen campagne voeren en eigen accenten leggen, mits punt 1 i.v.m. de affiche gerespecteerd word – maar we kunnen ook bekijken voor gemeenschappelijke dingen te organiseren zoals een social, een verkiezingsmeeting, een debat,...

 6)      Ik praat uit eigen naam in dit aftastend gesprek. Ik moet dit voorleggen aan de onafhankelijke kandidaten, de afdeling LSP Keerbergen en het nationaal bestuur van LSP. Ik begrijp ook dat u uit eigen naam sprak en ook alles moet voorleggen aan jullie instanties.

 7)      Indien er bij deze gemeenteraadsverkiezingen geen samenwerking kan komen vanuit de sp.a wil ik graag de officiële reden of redenen kennen. Dit wordt dan ook gecommuniceerd naar de kiezers te Keerbergen.

 Indien er nog vragen of discussiepunten zijn, aarzel niet om me te contacteren, (mijn GSM nummer staat in de nieuwsbrieven of onderaan in deze mail in het blauw)

 Met kameraadschappelijke groeten,

Christophe De Brabanter

(31 augustus 2018) Beste Christophe,

Ik sprak inderdaad uit eigen naam en ook deze reactie betreft alleen mij persoonlijk. Ik vind het jammer dat het niet veel vroeger tot een officieel gesprek is gekomen met bijvoorbeeld onze lokale afdelingsvoorzitter, maar het verleden kan je niet veranderen. Momenteel zitten we denk ik al te dicht bij de verkiezingen om praktisch nog tot een samenwerking te komen, zeker ook als ik rekening houd met de gestelde eisen. 

Persoonlijk hoop ik wel jullie de maanden en jaren die komen beter te leren kennen bijvoorbeeld via jullie open vergaderingen.

Met kameraadschappelijke groeten,

An Wauters

Eerder standpunt linkse samenwerking na aankondigingen lijsten groen en sp.a

Consequent Links is een open lijst opgericht op initiatief van de Linkse Socialistische Partij. Graag roepen we op dat echte consequent linkse mensen deze open consequent linkse lijst versterken! Omdat we alle opties open willen houden inzake eventuele samenwerkingsverbanden, hebben we nog geen lijsttrekker noch volgorde van de kandidaten bepaald. Dit zorgt volgens ons voor een echte en maximale openheid van de lijst Consequent Links! Een lijsttrekker aankondigen - met eventueel in bepaalde volgorde geordende kandidaten - beperkt of ontkent de echte openheid van een lijst en hun wil tot samenwerking!

LSP lanceerde reeds in december 2016, bijna 2 jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen, in nieuwsbrief 8, het idee van een brede open linkse lijst te Keerbergen. In nieuwsbrief 10, een jaar later (herfst 2017), maken we opnieuw de oproep, alsook in nieuwsbrief 11 van mei 2018. (zie overzicht van de nieuwsbrieven indien men klikt op "gemeenteraadsverkiezingen 2018"). De vraag die we stellen aan de andere zogenaamde linkse partijen in Keerbergen die opkomen en hun lijsttrekkers aankondigen is: wat is voor hun de echte inzet van deze verkiezingen? Ook om het politiek debat in alle openheid te kunnen voeren hebben we altijd gesteld dat de standpunten op de affiche van Consequent Links steeds bediscussieerbaar zijn. Met welke punten zijn de andere zogenaamde linkse partijen niet akkoord - dat nog niet eens de moeite wordt genomen om het gesprek aan te gaan?

Wij wensen de politieke discussie aan te gaan!

Protestactie: "Wij willen de "kar-man" terug!"

Het uitgebreid programma van Consequent Links is in opbouw!

LSP protesteerde aan de gemeenteraad op maandag 21 januari 2013: artikel in de streekkrant (keerbergen, haacht, tremelo) van 30/01/13

protest gemeenteraad